2-laidų gaisrinio dūmų daviklio SD-119-2 jungimas su gaisro rele

 

Prie dažniausiai užduodamų klausimų (DUK) galėtume išskirti šį: kaip jungti dvilaidį gaisro daviklį. Naudojant apsaugos centrales DSC PC1616 /1832/1864 ar Paradox centrales EVO192, SP6000, SP7000 šis jungimas yra numatytas gamintojo.

Turint kitokias centrales neišvengiamai teks naudoti gaisro relę.

Čia parodysime pagrindinę schemą kaip yra jungiamas relės modulis bei 2-jų laidų gaisro daviklis SD119-2 



Gaisro relė abejose pusėse turi dvi kontaktų grupes. Prie centralės zonos relė jungiama C / NC kontaktais pagal centralės jungimo tipą, kaip ir bet kuris kitas daviklis, panaudojant varžas. Zona turi būti suprogramuota kaip 24val gaisro (24H fire).


 

Žmonėms gan sudėtingai atrodo gaisro jutiklio susjungimas su reliniu moduliu. Jungiant šiuo jungimu, rekomenduojame ant AUX – (pažymėta mėlynai) uždėti grandinės nutraukimo mygtuką – SVARBU: BE FIKSACIJOS!!

Kitu atveju suveikus gaisro davikliui, turėsite daviklį fiziškai atsukti nuo bazės ir uždėti atgal, tam kad atstatyti jo veikimą. Atšokantis mygtukas šį reikalą suspaprąstina.

Šiuo jungimu galima jungti iki 10 daviklių ant vienos relės.




Galimas ir kitas jungimas, nenaudojant mygtuko daviklių atstatymui, o atstatant suveikusius daviklius komanda iš klaviatūros. Tam dar papildomai reikia suprogramuoti PGM išėjimą pagal centralės aprašymą (pvz. DSC centralėse PGM programuojasi kaip: 03 – Sensor Reset, o komanda yra *72).

Taip pat reikia atkreipti dėmesį, kad valdomi išėjimai yra pakankamai silpni (50mA), taigi jis pajėgs dirbti tik su 1-2 davikliais. Jungiant tokiu būdu centralės aprašyme reikėtų pasiskaityti, kuris PGM valdomas išėjimas yra galingesnis, ant jo ir jungti.