SecoLink GSM  modulio GSV5 jungimas su DSC centralėmis

Kalbant apie DSC centrales, dažna problema, kad DSC neturi savo GSM modulio kuriuo galėtum pilnai valdyti centralę bei gauti pilnus informacinius pranešimus. Šią problemą išsprendė įmonė UAB Kodinis raktas, išleidusi GSM  modulį GSV5 galintį pilnai valdyti tiek DSC, tiek Paradox apsaugos sistemas.

Tačiau kaip dažniausiai atsitinka su nauja įranga – didelė nežinomybė, kaip veikia ir kaip viską sujungti. Taigi nusprendėme šią bėdą padėti išsiaiškinti. Bandymui naudojome centralę DSC PC1864, klaviatūra PK5500 bei SecoLink GSM modulį GSV5.












Viską sujungiame naudodami trumpus laidus, pagal standartinį DSC jungimą.

 


GSM modulį GSV5 jungiame lygiagrečiai klaviatūrai pagal pateiktą schemą.



Viską sujungę, prijungiame Mini USB laidu modulį prie kompiuterio ir pasileidžiame GSV5 Loader programą, kurią reikia parsisiųsti.

Pastaba: programa pasileis tik fiziškai prijungus modulį prie kompiuterio.


Įsijungę programą atliekame tokius veiksmus:

1. Pasirenkame kalbą – Lietuvių (kitu atveju visus pranešimus gausite angliškai).

2. Pažymime pasirinkimą – KEYBUS (DSC duomenų perdavimo protokolas).

3. Spaudžiame YES, tam kad visi angliški pranešimai būtų atstatyti į Lietuviškus.

4. Spaudžiame mygtuką konfigūracijos pradžiai.




Atsidarius konfigūracijos langui atliekame 3 pagrindinius žingsnius:

1. Įvedame telefonų numerius, kurie galės kontroliuoti apsaugos sistemą.

2. Kiekvienam numeriui priskiriame valdymo bei informavimo teises. Taip pat parenkame kokio tipo telefonas ir ar gauti „PUSH“ žinutes.

3. Nusiunčiame šiuos duomenis GSM moduliui.

4. Galime dar pataisyti zonų pavadinimus, gedimų pavadinimus. Iš įrašytų balso pranešimų taip pat galima susidėlioti pranešimų tekstus, kai atsiliepiame į aliarmo skambutį.




Atlikę šiuos veiksmus, paskambiname į apsaugos sistemą ir išklausome operatorės pranešimus ir instrukcijas. 

Po šio žingsnio Android / iOS programų parduotuvėse susirandame programą Secolink Pro ir ją susiinstaliuojame (nemokamai). Po instaliacijos paleidžiame ir konfigūruojame:

Spaudžiame pradėti, įvedame savo / kliento vardą (a), Jūsų / ar kliento telefono numerį (b) ir spaudžiame kitas (Alarmserver.net pasirinkimo NEĮJUNGIAME).


          


Toliau įjungiame pasirinkimą PATALPOS (c) , įvedame norimą objekto pavadinimą, kuris visada matysis bendrame programos lange (d), įvedame apsaugos sistemos vartotojo PIN kodą, skirtą įjungti / išjungti apsaugos sistemą (e),  įjungiame kodų šifravimą, tam kad išsiųstose / gautose SMS žinutėse nesimatytų PIN kodo (f), taip pat pažymime kad apsaugos sistema valdoma su pultu (g) ir turi GSM ryšį (h). Po šių veiksmų spaudžiame „Kitas“.

Naujame lange pažymime kad yra SMS paslauga (į) ir pokalbiai galimi (f). Paskutiniame laukelyje įvedame apsaugos sistemos, telefono kortelės numerį (j) ir spaudžiame „Kitas“.


        

Papildomame lange pažiūrime kad būtų įjungta „Tik SMS pagalba“ ir spaudžiame „Kitas"

Sulaukiame atsakymo iš apsaugos sistemos ir turime naudojimui paruoštą programą.


        

Su ja, mygtuko paspaudimu, galime įjungti apsaugos sistemą „Namų“ arba „Išvykus“ režimais, išjungti apsaugos sistemą, ignoruoti (Bypass) sugedusias zonas, peržiūrėti įvykių žurnalą. 

Programa taip pat praneša apie aliarmus ir gedimus.